RALLIKOULU 

Fullspeed Rallikoulu on uusi konsepti kaudelle 2019. Rallikoulu on hieman kuin uimakoulu tai futiskoulu. Siinä harjoitellaan leikkimielellä rc-autolla ajamista, ja tärkeintä on yhdessä tekeminen. Ensimmäinen kurssimuotoinen Rallikoulu järjestettiin onnistuneesti kevätkaudella. Kurssilla lasten innostus rc-autoiluun kasvoi, he paransivat ajotaitojaan sekä saivat uusia ystäviä.

2019 syyskauden rallikoulut starttavat syyskuun 13. päivä. Ilmoittaudu tai tiedustele kursseista sähköpostilla (fullspeed.rallikoulu [ät] gmail.com) tai alalaidan lomakkeella! Rallikoulu I on täynnä, mutta varasijalle voi vielä ilmoittautua. Syksyn aikana saattaa tulla myös satunnaisia irtokertoja saataville.


Ilmoittautuminen kurssille sekä lisätietoja

Kurssit alkavat 13.9. perjantaina klo 18:30 (**) Vantaan Hakkilan sisäradoilla. Mahdollisuuksien rajoissa pyrimme järjestämään vielä toisenkin rallikoulu I:sen viikonloppuisin, joten jos rallikoulu kiinnostaa, mutta perjantai-ilta ei sovi, ota yhteyttä!

Rallikoulu I Harjoitteluradalla Varapaikkoja jäljellä
Rallikoulu II Kilparadalla 2 paikkaa jäljellä

Rallikoulut järjestetään syksyllä 2019 perjantaisin, rallikoulu I 18:00-19:00 ja rallikoulu II 18:30-19:30, katso tarkemmat päivät alempaa tältä sivulta. Jos Rallikoulu kiinnostaa, tulkaa juttelemaan rallikoulusta maanantain aloittelijailtaan tai tulkaa paikan päälle katsomaan miltä toiminta näyttää. Ilmoittaudu tai tiedustele kursseista sähköpostilla (fullspeed.rallikoulu [ät] gmail.com) tai alalaidan lomakkeella! Rallikoulu I on täynnä, mutta varasijalle voi vielä ilmoittautua. Syksyn aikana saattaa tulla myös satunnaisia irtokertoja saataville.


Mikä on Rallikoulu ja kenelle se on suunnattu?

Rallikoulun kalustona on Arrma Sentonit

Rallikoulun kalustona on Arrma Sentonit

Rallikoulu on ohjattua kurssimuotoista toimintaa lapsille, aivan kuten uimakoulu tai jalkapallokoulu. Rallikoulussa opetellaan rc-autolla radalla ajamista leikin varjolla. Rallikoulusta järjestetään kaksi eritasoista ryhmää. Molempien ryhmien harjoitukset kestää noin tunnin.

Rallikoulu I
Rallikoulu ykkösessä harjoittelu suoritetaan kerhon autoilla. Et siis tarvitse omaa autoa osallistuaksesi kurssillle. Kurssin kohderyhmää ovat 5-12 vuotiaat lapset, jotka aloittavat tai ovat jonkin aikaa harrastaneet rc-autoilua. Etenkin jos omaa rc-autoa ei vielä ole, antaa rallikoulu hyvän mahdollisuuden tutustua rc-autoiluun ennen oman auton ostamista. Toisaalta vaikka oma auto jo olisikin, on opettavaista ajaa erilaisella autolla.

Rallikoulu II
Rallikoulu kakkosessa jatketaan siitä mihin ensimmäisellä kurssilla päästiin. Kurssi keskittyy tasaisen ajosuorituksen opetteluun. Radalla ei pärjää kaveria vastaan yhdellä nopealla kierroksella, vaan ajamalla 20 hyvää kierrosta peräjälkeen. Rallikoulu kakkosessa harjoittelemme ajamista kilparadan puolella, jotta voimme järjestää molemmat rallikoulut samaan aikaan. Harjoittelu suoritetaan omilla autoilla, ja pohjimmiltaan kaikki 1/10-luokan buggyt, corrit tai truggyt sopivat harjoitteluun. Tällä hetkellä paras ensimmäinen kilpa-auto on truggy tai buggy. Etenkin truggy on erittäin suositeltava, sillä se antaa anteeksi virheitä, mutta kulkee suoralla yhtä kovaa kuin buggy. Suositeltavin merkki on Team Associated, koska tämä on Hakkilassa yleisin käytössä oleva automerkki.

Tavoite

Ohjatun kurssin tavoite on pitää hauskaa yhdessä ajamalla ja tätä kautta tutustua muihin kurssilaisiin. Tämän ohessa opitaan auton käsittelytaitoja, malttia, rataetikettiä sekä rc-autoilun muita perusteita.

Kurssin sisältö ja hinta

Molemmat rallikoulut koostuvat yhdestätoista harjoituskerrasta, sekä kolmesta aloittelijarallista, joihin osallistuminen on vapaaehtoista. Rallikoulua voi kokeilla kahden kerran ajan 10e kerta maksulla, jonka jälkeen perimme maksun loppukurssista.

Kummankin kurssin hinta on 100e, joka sisältää

 • Kurssimaksun

 • Aloittelijarallien ilmoittautumismaksun

 • (Rallikoulu I) kerhon auton vuokran

 • (Rallikoulu II) ratamaksun omavalintaiselle päivälle omatoimista harjoittelua varten

 • Ratamaksun koko perjantaiksi. Näin ennen Rallikoulua tai sen jälkeen voi ajaa omalla autolla harjoittelualueella (Rallikoulu I) tai kaikilla radoilla (Rallikoulu II)

Rallikoulu I sisältö

Kurssin harjoituskerrat koostuvat suuntaa-antavasti seuraavasti:

Rallikoulu II sisältö

Konsepti on vielä kehitysasteella ja kunhan saamme siitä kokemusta kauden mittaan, kehitämme kurssin sisällön lopulliseen muotoonsa. Harjoitteet teemme pääasiassa kilparadalla, joten pitämällä teoriaosuuden harjoittelun lomassa, annamme muillekin radankäyttäjille ajovuoron. Alustavasti harjoituskerrat koostuvat suuntaa-antavasti seuraavasti:

 • 10min lämmittelyajot omaan tahtiin

 • 10min teoriaosuus, missä käydään läpi ensimäisen harjoitteen sisältö

 • 20min ohjattuja harjoitteita, kuten pujoittelua, jonossa ajoa, yms

 • 10min palaute harjoittelusta ja valmistellaan loppuleikki / kisailu

 • 10min loppuleikki / kisailu.


Kurssien aikataulu

Kurssit järjestetään syyskauden mittaan siten, että ne loppuvat joulukuun alussa. Harjoituskertojen väliin jää vapaita viikkoja itsenäiselle harjoittelulle, sillä kurssin aikataulu joudutaan kurssin ohjaajien sekä ratatilan saatavuuden takia sovittamaan syksyn Suomen kilpasarjojen kilpailukalenteriin. Kilpailukalenteria ei ole vielä julkaistu, joten aikataulu on kiinnitetty syyskuun osalta.

2019 syksyn kurssin aikataulu

 • Rallikoulu I 18:00 - 19:00
 • Rallikoulu II 18:30 - 19:30

Pvm Sisältö
Pe 13.9. 1. kerta
Pe 20.9. 2. kerta
Pe 27.9. 3. kerta
Pe 4.10. 4. kerta
Pe 11.10. 5. kerta
La 12.10. 1. Aloittelijaralli
Pe 18.10. Ei järjestetä, syysloma
Pe 25.10. 6. kerta
Pe 1.11. 7. kerta
Pe 8.11. 8. kerta
La 9.11. 2. Aloittelijaralli
Pe 15.11. Ei järjestetä, Fors
Pe 22.11. 9. kerta
Pe 29.11. Ei järjestetä, Winter Jumps
Pe 6.12. 10. kerta
Pe 13.12. 11. kerta
La 28.12. 3. Aloittelijaralli FORS-kisoissa


Viitteenä kevään 2019 toteutunut kurssiaikataulu:

2019 kevään kurssin aikataulu Huom. Vielä suuntaa-antava, mutta alkupäivä on lukittu!

Pvm Sisältö
Pe 25.1. 1. kerta
Pe 1.2. 2. kerta
Pe 8.2. Ei järjestetä (1/10 kilpailut Äänekoskella)
Pe 15.2. 3. kerta
Pe 22.2. 4. kerta
La 23.2. 1. Aloittelijaralli
Pe 1.3. Ei järjestetä (Loma)
Pe 8.3. 5. kerta
Pe 15.3. 6. kerta
Pe 22.3. Ei järjestetä (1/10 kilpailut Vaasassa)
Pe 29.3. 7. kerta
Pe 5.4. 8. kerta
La 6.4. 2. Aloittelijaralli
La 12.4. Ei järjestetä (1/10 kilpailut Messukeskuksessa)
Pe 19.4. 9. kerta
Pe 26.4. 10. kerta
La 27.4. 3. Aloittelijaralli FORS-kisoissa